July 2024
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
July 2024
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
vertrek en retour datum nog onbekend?
28 February 2023

Voordelig parkeren op Schiphol tijdens je voorjaarsvakantie

Waar laat je jouw auto als je op vliegvakantie gaat? Wie vanaf Schiphol vliegt, moet ook rekening houden met eventuele parkeerkosten. Lees hier hoe je voordelig kunt parkeren op Schiphol in de voorjaarsvakantie.

Schiphol is het drukste vliegveld van Nederland. Vlieg je in je voorjaarsvakantie vanaf Schiphol, dan is het verstandig om tijdig over het parkeren naar te denken. Zo voorkom je dat je vertraging oploopt of overbodige kosten maakt. Hieronder lees je wat parkeren op Schiphol tijdens de voorjaarsvakantie kost, en welke alternatieven je hebt.

Parkeren op Schiphol tijdens de voorjaarsvakantie: het reguliere tarief

Wat parkeren op Schiphol tijdens de voorjaarsvakantie normaal gesproken kost? Voor een vliegvakantie is P3 Lang Parkeren de meest logische keuze. Op P3 Lang Parkeren vind je zowel een garage als een parkeerterrein. Heb je besloten om te parkeren op Schiphol de voorjaarsvakantie, dan kun je het best een parkeerplek reserveren. Dit scheelt je niet alleen tijd, maar ook geld. Als je reserveert, kun je soms wel meer dan € 50 besparen.

Parkeer je zonder reservering op het parkeerterrein, dan betaal je voor de eerste 48 uur een vast bedrag van € 75. In de overdekte garage is dit vaste bedrag € 80. Voor iedere 24 uur hierna betaal je € 8,50 extra. Rijd je later weg dan op de opgegeven datum? Dan wordt er € 10 per extra dag in rekening gebracht.

Voor- en nadelen van parkeren op Schiphol tijdens de voorjaarsvakantie

Besluit je om op Schiphol te parkeren tijdens je voorjaarsvakantie? Dan profiteer je van enkele belangrijke voordelen. Om te beginnen wordt het parkeerterrein goed bewaakt met camera’s. Bovendien vertrekt er iedere 10 minuten een gratis pendelbus naar het vliegveld. Vanaf het parkeerterrein ben je dus binnen no-time op het vliegveld.

Het grootste nadeel: het is relatief duur om je auto op Schiphol te parkeren, zeker als je niet reserveert.

Parkeren nabij Schiphol bij een parkeerbedrijf

Wil je zo voordelig mogelijk bij Schiphol parkeren tijdens de voorjaarsvakantie? Dan kun je ervoor kiezen om je auto bij een parkeerbedrijf achter te laten. Q-Park Hoofddorp is bijvoorbeeld een bekende parkeergarage. Bij dit parkeerbedrijf betaal je voor de eerste 6 dagen een vast bedrag van € 45. Parkeer je de auto voor een langere periode? Dan kost dit de eerste dagen € 5 per dag extra. Voor iedere 24 uur na dag 11 betaal je slechts € 2,50 extra.

Ook vanaf dit parkeerterrein vertrekken meerdere bussen per uur naar Schiphol. De busrit naar het vliegveld neemt circa 15 minuten in beslag.

Voor- en nadelen van het parkeren bij een parkeerbedrijf

Vlieg je deze voorjaarsvakantie vanaf Schiphol en parkeer je de auto bij een parkeerbedrijf? Dan ben je doorgaans goedkoper uit dan wanneer je op Schiphol P3 parkeert. Over het algemeen hebben de parkeerbedrijven rondom Schiphol alles goed geregeld. Zo is er vaak ook camerabewaking aanwezig.

Een nadeel is dat verschillende parkeerbedrijven andere tarieven en werkwijzes hebben. Daarom is het belangrijk om je goed in te lezen en om de verschillende parkeerbedrijven met elkaar te vergelijken.

Alternatieven voor parkeren op Schiphol tijdens je voorjaarsvakantie

Als je op Schiphol wilt parkeren tijdens de voorjaarsvakantie, kun je op het officiële parkeerterrein terecht of bij een bedrijf parkeren. Er zijn echter ook een aantal alternatieven. Hieronder lees je wat de alternatieven zijn en welke voor- en nadelen ieder alternatief heeft.

Laten afzetten door familie of vrienden

Eén alternatief is om je door familie of vrienden af te laten zetten op de luchthaven. Het familielid of de vriend in kwestie rijdt vervolgens naar huis, waardoor er van parkeerkosten geen sprake is.

Dit is de meest voordelige oplossing, mits je iemand vindt die je wil en kan afzetten. Dat laatste kan echter een uitdaging zijn. Doordeweeks moeten de meeste mensen namelijk gewoon werken.

Met de taxi naar Schiphol

Een andere optie is om de taxi naar de luchthaven te nemen. Je hoeft je auto in dit geval niet op Schiphol te parkeren gedurende je voorjaarsvakantie. Een nadeel is echter dat een taxi naar de luchthaven behoorlijk veel geld kan kosten. Woon je ver van Schiphol vandaan, bijvoorbeeld in het Oosten van het land? Dan is het vaak duurder om de taxi te nemen dan om gewoon de parkeerkosten te betalen.

Het voordeel van de taxi is wel dat je zorgen grotendeels worden weggenomen. De taximaatschappij zorgt ervoor dat je op tijd bent en kan je bovendien rechtstreeks voor de luchthaven afzetten.

Met de trein naar Schiphol

Ten slotte kun je er nog voor kiezen om met de trein naar Schiphol te gaan. De voordelen? Je reist relatief goedkoop en van parkeerkosten is geen sprake. Je bent nu echter wel afhankelijk van het openbaar vervoer. Een nadeel is dat vertragingen ervoor kunnen zorgen dat je je vlucht mist. Bovendien kunnen het plannen en de reis zelf stressvol zijn als je het niet gewend bent om met de trein te reizen.