June 2024
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
June 2024
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
vertrek en retour datum nog onbekend?
6 October 2022

Hoe voorkom jij vertraging wanneer je vliegt?

Hoewel jij natuurlijk zelf geen controle hebt over het weer of mechanische problemen waardoor een vlucht vertraging kan oplopen, zijn er een paar dingen die jij wel in de hand hebt.

Je kunt vertraging immers niet helemaal voorkomen, maar door de juiste keuzes te maken kun je de kans op vertraging wel minimaliseren. Dit doe je bijvoorbeeld door te vliegen tijdens daluren, te kiezen voor non-stop vluchten en natuurlijk door luchthavenparking op voorhand boeken. In deze blog zullen nog tal van andere manieren aan bod komen.

Veel voorkomende oorzaken van vluchtvertragingen

Voordat we zullen kijken naar hoe we de kans vertraging kunnen verkleinen, is het van belang dat we de redenen voor verklaring identificeren. Er zijn immers veel factoren die van invloed zijn op het aankomst- en vertrekschema van een luchtvaartmaatschappij. De meest voorkomende zijn:

 • Onveilige weersomstandigheden
 • Natuurrampen
 • Problemen met de bemanning of piloot
 • Mechanische en onderhoudsproblemen
 • Opstoppingen van het luchtverkeer
 • Beperkte ruimte op start- en landingsbanen
 • Veiligheidsproblemen/verplichte evacuaties
 • Fouten van luchtvaartmaatschappij of luchthaven
 • domino-effecten veroorzaakt door andere vertraagde vluchten

7 tips om vluchtvertragingen te voorkomen

Hoe kunnen we, aan de hand van deze meest voorkomende verklaringen voor vertragingen, de kans op vertragingen minimaliseren? Hieronder vind je enkele tips die je kunnen helpen om dan wél op tijd te vertrekken:

 • Kies non-stop vluchten wanneer mogelijk. Als je een aansluitende vlucht niet kunt vermijden, zoek dan naar langere overstaptijden om mogelijke vertragingen te compenseren. Neem een laptop mee zodat je in de tussentijd nuttige dingen kunt doen
 • Vlieg vroeger of later wanneer je tijdens drukke reisperiodes zoals de voorjaarsvakantie of de zomervakantie vliegt. Deze piektijden gaan vaak gepaard met vertragingen, dus probeer jouw vlucht zo te boeken dat je in die periodes vroeg of laat aankomt.
 • Let op het weer. Vermijd bijvoorbeeld de Golf van Mexico tijdens het orkaanseizoen, of New England in januari wanneer sneeuwstormen vaak voorkomen. Ook is de kans groter dat vluchten van en naar kleinere steden door weersomstandigheden worden geannuleerd, omdat internationale vluchten dan voorrang krijgen.
 • Vlieg niet aan het begin of het einde van de week. Het liefst reist je, op dinsdag en woensdag, omdat er dan over het algemeen minder vliegverkeer is.
  Vlieg als het kan 's ochtends, want dan is de kans het grootst dat de vlucht op tijd is. Naarmate de dag vordert, domino-effecten door eerdere vertragingen van andere vliegtuigen. Ook weersomstandigheden, zoals onweersbuien, komen later op de dag vaker voor die voor nog meer vertragingen kunnen zorgen.
 • Onderzoek zorgvuldig jouw luchthaven en vermijd luchthavens die bekend staan om hun grote vertragingen, zoals de luchthavens van New York City of LAX. Het is bijvoorbeeld handig om ook kleinere luchthavens in de buurt te overwegen. Hier is de kans op opstoppingen misschien kleiner.
 • Kom vroeg aan op de luchthaven, houd je aan alle bagage- en veiligheidsregels, zorg dat je documenten en instapkaarten klaarliggen om gescand te worden en zorg ervoor dat uw handbagage gemakkelijk doorzocht kan worden. Houd je eigen vlucht niet op door te laat of onvoorbereid te zijn!

Parkeerplaats

Één van de beste manieren om vertragingen te vermijden is door je aan je eigen persoonlijke tijdschema te houden zodat je niet telaat bent voor je eigen vlucht. De beste manier om dat te bereiken is om een parkeerplek bij de luchthaven ruim van tevoren te boeken. De voornaamste reden waarom mensen te laat aankomen bij hun gate is immers omdat ze geen parkeerplaats hebben kunnen vinden toen ze op de luchthaven aankwamen.

Dit is waar wij van parkerenschiphol.com jou kunnen helpen. Bij ons kun je ruimschoots van tevoren de beste plekken bij Schiphol P3 of een van de andere parkeerbedrijven reserveren. Doordat je er op tijd bij bent, kun je bovendien behoorlijk besparen op je parkeerplek. Zo houd je meer geld over voor op vakantie. Meer weten? navigeer dan door onze website!