June 2024
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
June 2024
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
vertrek en retour datum nog onbekend?
16 January 2023

De sleutel naar een stressvrije en geslaagde zakenreis

Met een goede planning en een positieve instelling kunnen zakenreizen zeer lonend zijn. Lees verder om erachter te komen hoe jij, dankzij een aantal handige tips, het maximale uit jouw zakenreizen kunt halen.

Zakenreizen kunnen stressvol zijn. Het is immers om een reden dat jij naar een klant, collega of opdrachtgever afreist in plaats van dat je ervoor kiest om deze kort via bijvoorbeeld Zoom te spreken. Zeker omdat het verblijf meestal kort is en er weinig speling is, is het van cruciaal belang dat je je vlucht haalt. Er zijn veel variabelen die roet in het eten kunnen gooien in het spel. Denk hierbij aan vluchtschema's, toegang tot technologie, verstoring van uw gebruikelijke routine.

Hoewel het zakenreizen op het eerste gezicht dus best overweldigend kunnen lijken, zijn er genoeg manieren om het slagen van je reis af te dwingen. Met een goede planning en een positieve instelling kunnen zakenreizen zeer lonend zijn. Lees verder om erachter te komen hoe jij, dankzij een aantal handige tips, het maximale uit jouw zakenreizen kunt halen.

Zorg dat je devices opgeladen zijn

Wat moeten we tegenwoordig zonder onze telefoons en laptops? Thuis zul je jezelf nog wel redden zonder deze gadgets. Er is echter niets stressvoller dan een lege batterij als je aan het reizen bent, dus zorg ervoor dat je alle mogelijkheden benut om je elektronica op te laden. Je zult er niet altijd evenveel zin in hebben, maar het vinden van een werkend stopcontact is absoluut de moeite waard.

Tegenwoordig vertrouwen de meeste reizigers namelijk op hun mobiele telefoon om toegang te krijgen tot al hun belangrijkste documenten. Denk hierbij in de context van een zakenreis bijvoorbeeld aan vlucht-, hotel- en huurauto-informatie. Bovendien dient de mobiele telefoon tegenwoordig ook als GPS of zelfs indirect als vervoersmiddel (dat wil zeggen Uber, Lyft etc.).

Kortom: zonder telefoon zul je een stuk minder gerust reizen. Vergeet verder ook niet je laptop op te laden. Of je nu een belangrijke e-mail moet versturen of een presentatie op het laatste moment moet wijzigen, je bent het liefst voorbereid op elk mogelijke scenario.

Voordat we verder gaan met de gadgets, is het belangrijk om de paar gadgets te bespreken die je leven een stuk makkelijker zullen maken. Hier vind je een complete gids met 6 Cruciale Gadgets voor de Zakenreiziger, maar dit zijn 2 van onze favorieten:

TrackR

Met behulp van TrackR kun je verloren voorwerpen binnen enkele seconden lokaliseren. Je hoeft de mini tracker alleen te bevestigen aan een item en kunt vervolgens de TrackR app gebruiken om het deze te lokaliseren. Je kunt het vermiste voorwerp bellen of zelfs een aangepaste herinnering instellen om je te waarschuwen als je bepaalde voorwerpen achterlaat. Er is niets angstaanjagender dan iets kwijt te raken dat cruciaal is voor het succes van je zakenreis, dus dit handige accessoire is eigenlijk een no-brainer voor alle reizigers.

Draadloze Travel Router

Het belang van een betrouwbare internetverbinding kan niet genoeg benadrukt worden. Het niet kunnen verzenden van e-mails of het niet goed voor kunnen bereiden van een vergadering is het laatste dat je wil als je op zakenreis gaat. Met een draadloze router voorkom je dit probleem. Zo heb je altijd draadloos toegang tot het internet.

Fit blijven

Het eerder gemaakte punt over opladen heeft echter niet alleen betrekking op devices, maar ook op jouzelf. Zakenreizen kunnen immers zeer vermoeiend zijn en het is moeilijk om productief te zijn in vergaderingen als je niet helemaal fit bent. De sleutel is om te proberen een normale routine aan te houden, zelfs onderweg. Veel reizigers stappen af van hun gebruikelijke dieet- en bewegingsritme, wat hun lichaam behoorlijk in de war kan brengen.

De meeste reizigers denken dat het onmogelijk is om onderweg fit te blijven en goed te eten, maar met een beetje doorzettingsvermogen is het absoluut te doen! Op zakenreis zul je waarschijnlijk ‘s avonds uitgebreid dineren. Probeer dan niet elke avond voor de grote, ongezonde porties te gaan. Indien jouw drukke schema dit toelaat, is het bijvoorbeeld ook aan te raden om even de tijd te nemen om te fietsen of hard te lopen. Zo zie je bovendien ook wat van de stad waarheen je bent afgereisd! Mocht hier echt geen tijd voor zijn, probeer dan alsnog wat lichaamsbeweging te krijgen door de trap nemen of kleine afstanden te wandelen. Een goede mentale gezondheid, begint immers bij een goede fysieke gezondheid!

Plan Vooruit

Er zijn een aantal voor de hand liggende manieren om je reis minder stressvol te maken en de meeste kunnen al in de planningsfase worden bereikt. Als je de vrijheid hebt om je eigen vluchten en hotels te boeken, probeer dan bijvoorbeeld arrangementen te kiezen die bij je levensstijl passen. Als beweging belangrijk is voor jou, zorg er dan voor dat jouw hotel een fitnessruimte of zwembad heeft waar je gebruik van kunt maken. Als je graag op pad gaat, probeer dan een hotel in de stad of in de buurt van bezienswaardigheden te boeken . Als jij de voorkeur geeft aan een schilderachtige omgeving, kijk dan of er boetiekhotels zijn die een meer intieme setting bieden.

Als het op vluchten aankomt, probeer dan stressvole overstapmomenten te vermijden. Hetzelfde geldt voor nachtvluchten! Als jij van jezelf weet dat je slecht slaapt in vliegtuigen, is het boeken van een nachtvlucht ten zeerste af te raden, zeker als je de volgende dag meteen allerlei afspraken hebt staan. Als jij met de auto komt, is het bovendien handig om alvast een parkeerplek van tevoren te reserveren. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als het onverhoopt druk is en er geen plekken meer beschikbaar zijn. Als het op de vergaderingen zelf aankomt, zorg er dan voor dat je deze strategisch plant om succes te garanderen. Voeg een gezonde buffer toe om rekening te houden met onvoorziene vertragingen of andere obstakels..

Stressvrije zakenreizen zijn heel goed mogelijk. Als je goed vooruit plant, vertrouwt op handige gadgets, en tijd neemt om goed voor jezelf te zorgen, zal jouw reis een groot succes worden.